با معرفی سرور اچ پی ProLiant MicroServer Gen10 ، کمپانی HPE توانست در جنبههای متعددی فناوری پیشرفته خود را مانند سالهای گذشته به رخ بکشد. این کمپانی انواع سرور را با انواع کاربری عرضه میکند و اینبار هدف اچ پی ، قادر ساختن Edge Server ها برای سرویس دهی به کسب و کارهای کوچک ، فروشندههای جزء و حتی سیستم های پیشرفته شخصی است. موارد دیگر در مورد سرور HPE ProLiant MicroServer Gen10 ، ذخیره سازی با توان پایین و تقریبا بدون صدا انجام میگیرد.
بررسی اجمالی سرور اچ پی ProLiant MicroServer Gen10
در بررسی HPE ProLiant MicroServer Gen10 یک مرور کلی از سخت افزار و اهداف کلی ترکیب این سری از قطعات سرور را ارائه خواهیم کرد. از جمله کاربردهای مهم در مورد سرور HPE MicroServer Gen10 موارد ذخیره سازی میباشد که بدلیل طولانی بودن این موضوع به آن نخواهیم پرداخت.
بررسی سخت افزار HPE ProLiant MicroServer Gen10
به محض خارج کردن این میکرو سرور اچ پی از بستهبندی، اولین چیزی که شما را شگفتزده میکند سایز کوچک آن است. اندازه این میکرو سرور 9.25inch x 9.06inch x 10.00inch میباشد. متریال با کیفیت، لوگوی معروف سرورهای HPE بهمراه دو عدد USB 3.0 و محلی برای drive bay که هرچند بنظر میرسد اکثر کاربران slim optical drive bay را برای جایگذاری SSD استفاده کنند.
در قسمت پشتی این سرور یک ورودی پاور، دو پورت USB 3.0، دو پورت USB 2.0 و علاوه بر این سه خروجی ویدئویی هم موجود است. پورت ویدیویی آبی رنگ مربوط به VGA میباشد. سرور اچ پی ProLiant MicroServer Gen10 دارای یک جفت پورت شبکه خروجی 1GbE میباشد. برند و مدل آنها هم Broadcom NetXtreme BCM5720 میباشد. مجموعا این دو پورت توسط تمام سیستم عاملها شناسایی میشوند.
داخل این شاسی سرور اچ پی بشکل کاملا فانکشنال و فوقالعاده طراحی شده است.
سیستم خنکسازی در این دستگاه توسط یک هیت سینک پسیو (passive) بدون فن انجام میپذیرد که در مجاورت آن دو اسلات مختص به جایگذاری رمهای DDR4 ECC UDIMM میباشد. این یک ویژگی مناسب است که در این مدل یک ماژول رم 8GB DDR4 DIMM بجای ماژول 4GB قرارداده شده است. درنظر داشته باشید که مدل 8 گیگابایتی نسبت به 4 گیگاباتی آن متداولتر است و به این دلیل میباشد که در زمان ارتقاء دستگاه قابلیت افزایش مموری تا 16 گیگابایت در این مدل وجود دارد در صورتی که پیامد استفاده از مدل 4 گیگابایتی بهرهوری ماکزیمم 8 گیگابایت مموری را فراهم میسازد.
HPE دارای یک اسلات PCIe 3.0 x8 با یک کانکتور open-ended است. طراحی open-ended اجازه میدهد یک کارت بزرگتر نصب کنیم. اگر اسلات PCIe 3.0 x1 یک اسلات x4 بود، توانایی های گسترش و توسعه این مادربرد مورد انتقاد واقع میگرفت هرچند اسلات x1 به تنهایی نمیتواند پهنای باند خوبی را برای استوریج های NVMe و یا کارت های افزودنی (add-in) دیگر ارائه دهد.
از دیدگاه سخت افزاری سرور اچ پی ProLiant MicroServer Gen10 گزینهی مناسبی میباشد. این میکرو سرور دارای یک پردازنده 4 هسته ای با یک GPU برای خروجی ویدئو 4K و دو اسلات مموری DDR4 UDIMM با 8 گیگابایت حافظه میباشد. فراموش نکنید این سرور توانایی محاسبات سنگین را ندارد حتی در صورت ارتقای سرور ، اما برای خدمات شبکه و ذخیره سازی اولیه کافی است.
در نهایت میتوان گفت که تیم طراحی میکروسرور Gen10 کار خود را بخوبی انجام داده است. این میکرو سرور اچ پی مناسب ترین سرور بازار بوده و قیمت سرور اچ پی 400 دلار و در سایز کوچک میباشد که صدایی در حدود 30dba تولید میکند، نهایت سروصدای این سرور میتواند از هاردیسک آن باشد که آن هم از فاصله یک متری بگوش نمیرسد. بنابراین این سرور اچ پی در رده سرورهای بیصدا نیز قرار میگیرد.