نصب ویندوز سرور hp
آموزش, منابع و آموزش

نصب ویندوز سرور hp – آموزش تصویری نصب سیستم عامل سرورهای اچ پی

در سری مقالات قبلی به موضوع فعال کردن intelligent provision پرداخته بودیم و حالا قصد داریم نصب ویندوز سرور hp را بررسی کنیم. به همین علت نیاز است اشاره‌ای کوتاه به فعال سازی intelligent provision داشته باشیم تا بتوانیم مراحل نصب ویندوز را پیگیری نماییم. با سری آموزش های سرور توسط تیم فنی طراحان شبکه آرکا همراه باشید.

جهت نصب ویندوز سرور hp می‌بایست intelligent provision را فعال کنیم

From the System Utilities screen —> select System Configuration —> BIOS/Platform Configuration (RBSU) —> Server Security —> Intelligent Provisioning (F10 Prompt) —> Press Enter and then Select Enable or Disable

برای ورود به محیط Intelligent Provisioning در ابتدا می‌بایست در هنگام بوت کردن اولیه سرور و چک کردن سلامت قطعات کلید F10 را فشار دهید.

ورود به محیط Intelligent Provisioning

در این قسمت به شما این اجازه داده می‌شود که قسمت پشتیبانی هوشمند دستگاه خود را فعال یا غیر فعال کنید.

فعال و غیر فعال کردن Intelligent Provisioning

در مرحله بعدی و پس از فعال سازی Intelligent Provisioning امکان انتخاب دو گزینه وجود دارد. در حالت اول (Configure And Install) می‌توانید شروع به تنظیمات اولیه و پیکربندی هارد دیسک‌ها و پس از آن به نصب ویندوز سرور hp بپردازید و در حالت دوم (Perform Maintenance) می‌توانید به قسمت تنظیمات و تعمیرات پیشرفته سرور دسترسی داشته باشید.

Configure And Install تنظیمات اولیه دیسک‌ها و Perform Maintenance

پس از فعال سازی Intelligent Provisioning به بررسی حالت اول یعنی Configure And Install می‌پردازیم.

تنظیمات و نصب یک سیستم عامل (Configuring The Server And Installing An OS) :

این قسمت در چهار مرحله نصب سیستم عامل را امکان پذیر می‌کند.
• مرحله 1: Hardware Settings
• مرحله 2: OS Selection
• مرحله 3: OS Information
• مرحله 4: Review

در مرحله نخست کاربر توانایی دارد بصورت اختیاری تنظیمات مربوط به سخت افزار سرور را پیش از نصب ویندوز سرور hp ایجاد کند. برای مثال در قسمت سیستم پروفایل مشخصات سیستم مدیریت قدرت را برای استفاده انتخاب کنید. هر کدام از این پروفایل ها یک سیاست اساسی برای عملکرد در برابر استفاده از منبع قدرت بدون نیاز به تنظیمات فردی از طریق منوهای UEFI به کاربر خواهد داد.

پروفایل پیشنهادی سیستم در ابتدای راه‌اندازی دستگاه با پیش فرض‌های متفاوتی که خود سیستم پشتیبانی هوشمند دستگاه با توجه به شرایط محیطی و سخت افزار دستگاه مورد سنجش قرار می‌گیرد تنظیم می‌شود اما اگر intelligent provisioning تشخیص دهد که تنظیمات پروفایل‌های موجود با شرایط جاری منطبق است در قسمت system profile گزینه No Change نمایش داده می‌شود و این بدین معنی است که تنظیمات ست شده در مقابل current system profile مناسب است و نیازی به تغییر آن نیست. برای تغییر در تنظیمات می‌توان از گزینه‌های زیر استفاده نمود:

• No change – تغییری در تنظیمات اولیه ایجاد نشود
• Balanced power and performance – کارآیی و قدرت متعادل
• Minimum power usage – کمترین قدرت مصرفی
• Maximum performance – بیشترین کارآیی

در قسمت آپدیت نرم افزارهای سیستم دو گزینه قابل انتخاب است که شامل Update Before OS Install و دیگری Skip Update می‌باشد که پیشنهاد طراحان شبکه آرکا به کاربران Skip Update می‌باشد و بعد از نصب سیستم عامل و نرم افزارهای مورد نظر اقدام به بروزرسانی نرم افزارها نمایند.

در قسمت Array Configuration کاربر امکان انتخاب دو گزینه Customize و Keep Current Setting را دارد. اگر از قبل تنظیمات مربوط به رید کردن هارد ها و پیکربندی آنها را انجام داده باشید کافیست Keep Current Setting را انتخاب نموده و در قسمت Target Controller رید کنترلر نصب شده بر روی دستگاه را همانند عکس زیر انتخاب نمایید.

نصب سیستم عامل سرور اچ پی مرحله اول Hardware Settings

در غیر این صورت گزینه Customize را انتخاب کرده و با کلیک کردن برروی گزینه Next وارد محیط Smart Storage Administrator شوید و عملیات پیکربندی را انجام نموده طبق تصاویر زیر و با ذخیره کردن آن وارد مرحله دوم نصب سیستم عامل OS Selection شوید.

محیط Smart Storage Administrator

 

محیط Smart Storage Administrator

مرحله دوم ( OS Selection ) دسترسی به تنظیمات نصب سیستم عامل سرور اچ پی

• Microsoft Windows
• VMware ESXi / vSphere Custom Image
• SUSE Linux Enterprise Server
• Red Hat Linux

»  بررسی سرور HPE ProLiant DL385 Gen10 : یکی از قدرتمندترین و ارزشمندترین سرورهای اچ پی

در صفحه زیر پس از انتخاب سیستم عامل مورد نظر به انتخاب روش نصب که دارای سه حالت مختلف است، می‌پردازیم.

نصب سیستم عامل سرور اچ پی مرحله دوم OS Selection

Recommended: تمامی تنظیمات از قبیل پارتیشن بندی هاردها، فریمور دستگاه و نرم افزارها بصورت خودکار در حالت پیشنهادی خود سرور اچ پی انجام می‌شود. با انتخاب این گزینه درایورهای مورد نیاز پورت ILO 3/4 به صورت خودکار نصب می‌شود و کاملا با نسخه‌های SUSE Linux Enterprise Server 11/12 و Red Hat 6/7 سازگار می‌باشد.

Customized: این گزینه امکان شخصی سازی تمامی تنظیمات از قبیل پارتیشن بندی هاردها، فریمور دستگاه و نرم افزارها وجود دارد.

Manual: شامل بوت درایورهای محدود ضروری از طریق Virtual Install Disk برای تنظیمات Storage & network می‌باشد که در حالت پیش فرض غیر فعال هستند و با فعال کردن آن یک USB Mass-Storage نمایش داده خواهد شد که درایورهای ذکر شده درآن ذخیره شده است اما توجه داشته باشید که هیچ درایور مناسب و مرتبطی از SAS/iSCSI/FCoE Adapter در این قسمت وجود ندارد و برای اطمینان حاصل کردن از نصب صحیح سیستم عامل نیاز است یک CD/DVD کامل از درایورها را همراه داشته باشید زیرا با توجه به اسناد مرتبط با نصب سیستم عامل که از طرف سایت اصلی شرکت اچ پی منتشر شده اند، تمامی درایورهای مورد نیاز نصب ویندوز سرور hp در قسمت Customize/Manual موجود نمی‌باشند.

نکته: تیم فنی آرکا به کاربران پیشنهاد می‌کند برای نصب سیستم عامل از گزینه Customize استفاده کنند.

پس از انتخاب روش نصب می‌بایست نوع منبعی که از طریق آن سیستم عامل نصب می شود انتخاب شود که برخی از کاربران نسخه ایزو مناسبی از سیستم عامل مورد نظر خود را با توجه به حجم آن برروی USB Key یا DVD ذخیره کرده‌اند و برخی هم از طریق Microsoft Windows یا Samba Network به اشتراک می گذارند.

نکته: توجه داشته باشید در صورت نصب ESXI حتما از نسخه HP Customize آن استفاده کنید.

نکته: اگر منبع مورد نظر شما به هر دلیلی دچار مشکل باشد به فرض مثال نسخه دی وی دی قرار داده شده درون اپتیکال درایو دستگاه مخدوش باشد یا USB Key نقص فنی داشته باشد با پیغام زیر روبرو خواهید شد و می‌بایستی اقدام به تصحیح آن بکنید.

There are no physical disks attached

مرحله سوم ( OS information ) دسترسی به نوع دقیق سیستم عامل سرور اچ پی

در این مرحله از نصب ویندوز سرور hp کافیست نوع دقیق سیستم عامل انتخاب شود. برای مثال اگر قصد نصب کردن ویندوز دارید، در مرحله دوم Microsoft Windows را انتخاب نموده و در مرحله سوم به فرض مثال Windows Server 2012 R2 یا Windows Server 2008 R2 را انتخاب کرده و حتی نوع دقیقتر آن Data Center, Core Edition, Enterprise و یا Desktop Experience را نیز انتخاب می‌کنید. تنظیمات دیگری از قبیل نام دستگاه، کلمه عبور، زبان و ساعت سیستم عامل، پارتیشن سایز، نام سازمانی و شخص کاربر در این مرحله صورت می گیرد. پس از انجام این مراحل و فشردن گزینه Next به مرحله پایانی پیش تنظیمات نصب سیستم عامل می‌شوید.

نصب سیستم عامل سرور اچ پی مرحله سوم OS Information

در این مرحله که به مرحله بازبینی تنظیمات Review نامگذاری شده کافیست جهت اطمینان، تنظیمات ایجاد شده یکبار دیگر مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن عملیات نصیب سیستم عامل آغاز خواهد شد.

نصب سیستم عامل سرور اچ پی مرحله چهارم Review

باید توجه داشت که شرکت HPE برای سهولت کار کاربران خود تمامی درایورهای مورد نیاز نصب سیستم عامل را در رام دستگاه فراهم آورده و با انجام دادن چهار مرحله‌ای که توضیح داده شد قبل از نصب ویندوز سرور hp تمامی درایورها نصب خواهند شد.

در صورتی که سوالی در مورد این آموزش داشتید می‌توانید در همین مقاله بشکل کامنت برای ما ارسال نمایید یا با مشاوران زیرساخت نظام صنفی رایانه‌ای کشور در طراحان شبکه آرکا تماس بگیرید.

مقالات مرتبط با Intelligent Provision

 

دانلود سریع PDF این مقاله

مشاوران سرور طراحان شبکه آرکا

3.4/5 - (48 امتیاز)

Related Posts

7 thoughts on “نصب ویندوز سرور hp – آموزش تصویری نصب سیستم عامل سرورهای اچ پی

  1. مهدی گفت:

    سلام آیا میشه ویندوز 7 معمولی رو روی سرور نصب کرد اگه میشه چطور؟

    1. آواتار کاربر تیم توسعه آرکا گفت:

      سلام و درود بر شما ، بله شما می تونین ویندوز 7 رو هم روی سرور نصب بکنین که البته موارد خاصی هم وجود دارد.
      در صورت نیاز به مشاوره بیشتر لطفا با کارشناسان فتی طراحان شبکه آرکا تماس حاصل فرمایید.
      با تشکر

    2. رامین گفت:

      از این مطلب بسیار استفاده مفید کردم
      ولی همچنان یه سوال برام مطرحه
      ایا میتوان روی سرورهای اچ پی مانند dl360 g8 ویندوز ده نصب کرد؟؟
      این سوال برام خیلی مهمه،
      ممنون میشم جواب بدید

      1. آواتار کاربر arkagroup01 گفت:

        با سلام و احترام
        مدلی که شما مد نظرتون هست ، به طور معمول و تعریف شده با این سیستم عامل استفاده نمیشه و کار شما کمی غیر معمول هست اما در صورت نیاز به نصب ویندوز 10 امکان نصب وجود داره ولی نصب درایور ها کمی اذیت می کنه و سخت میشه اما شدنیه.

        با تشکر فراوان (طراحان شبکه آرکا)

  2. داود گفت:

    سلام و خسته نباشید لینک pdf مقالمه مشکل دارد لطفا بررسی فرمایید باتشکر فراوان از زحمت هایی که برای ما متحمل میشوید.

    1. آواتار کاربر تیم توسعه آرکا گفت:

      سلام و درود بر شما ، موردی که فرمودین بررسی شد ، و البته PDF مشکلی نداشت ، لطفا در صورتی که مشکل شما برطرف نشده حتما به ما محددا اطلاع رسانی بفرمایید. فایل PDF به ایمیل شما نیز ارسال گردید . با سپاس فراوان

  3. میثم جهانگیری گفت:

    با سپاس از آموزش کاربردی شما در این خصوص
    آیا نرم افزار شبیه ساز سرورهای HP در زمینه Server و Storage سراغ دارین؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *