تفاوت رم های Buffered و Unbuffered در چیست
آموزش, منابع و آموزش

تفاوت رم های Buffered و Unbuffered و انواع حافظه های RDIMM و UDIMM

در ابتدا با توضیح مختصری قصد داریم مخاطبان را از سردرگمی رایجی که درباره انواع رم ها و اصطلاحات این سخت افزار وجود دارد رها کنیم. مواردی نیز در مقالات پیشین از جمله ۴ نسل اولیه رم ها و حافظه‌های DDR4 DDR3 DDR2 بررسی شدند. تیم فنی طراحان شبکه آرکا در این مقاله قصد دارد که با تفکیک مفاهیم مربوط به حافظه های رم سرور به درک هرچه بهتر شما عزیزان از این مفاهیم و سهولت در انتخاب رم مناسب کمک کرده باشند. از بررسی قابلیت ECC شروع خواهیم کرد و به توضیح درمورد تفاوت رم های Buffered و Unbuffered یا همان RDIMM و UDIMM خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است، بررسی حافظه های FB-DIMM و LR-DIMM در مقاله‌ای مرتبط با همین موضوع منتشر خواهد شد.

کارخانه‌های Hynix، Mircon و Samsung پیشران در تولید چیپها و انواع حافظه ها در جهان هستند در این بین شرکت HP این حافظه ها را خریداری کرده و با پارت‌نامبر و برچسب های مخصوص خود سفارشی سازی می‌کند که با نام رم های HP روانه بازار می‌شوند. ضمنا هر جا که از کلمه RDIMM استفاده شده منظور حافظه های Registered Buffered می‌باشد و اگر با اصطلاح UDIMM مواجه شدید موضوع مورد بحث راجع به حافظه‌های Unregistered Unbuffered می‌باشد.

بررسی قابلیت ECC یا همان Error Correcting Code

یکی از امتیازات و ویژگی‌های کارآمدی که در بعضی از رم های Registered طراحی شده است، قابلیت ECC می‌باشد.

این قابلیت امکان رفع هرگونه خطا و اصلاح داده‌های خوانده شده از طریق حافظه را ایجاد می کند. توجه داشته باشید که لزوما هر رم Registered یا Buffered از تکنولوژی Error Correcting Code یا در اصطلاح Error Handling برخوردار نیست و این قابلیت در برخی از انواع این نوع حافظه لحاظ گردیده است.

عملکرد این قابلیت به این گونه است که علاوه بر پایدار نگه داشتن اطلاعات که وظیفه اصلی رم های رجیستر می‌باشد، امکان شناسایی خطاهای موجود در اطلاعاتی که در حال تبادل هستند را بصورت خودکار فراهم می کند. بدلیل نیاز به امنیت و پایداری اطلاعات در سرورها، استفاده از این نوع رم ها دارای اهمیت بیشتری می‌باشد.

»  معرفی حافظه های FB-DIMM و LR-DIMM یا همان Load Reduced DIMM - Fully Buffered DIMM

لازم به ذکر است که بدانید حافظه هایی که از این قابلیت بهره نمی‌برند، Non-ECC نام دارند که برای کارکرد بی‌وقفه اصلا توصیه نمی‌شود، درواقع رم های Non-ECC مناسب سرورها طراحی نشده‌اند و هنگام بروز و پیدایش خطا در هنگام جا به جایی اطلاعات هیچگونه عکس العملی نشان نمی‌دهند. بر خلاف آنها حافظه های ECC کاملا مناسب برای کارکرد بی وقفه و بدون خطا می‌باشند.

بررسی تفاوت رم های Buffered و Unbuffered در اصطلاح RDIMM و UDIMM

Registered Memory  RDIMM-Buffered

این نوع از حافظه ها دارای یک رجیستر در میان ماژول DRAM و کنترلر حافظه رم می باشند. این قسمت میانی از مزیتی برخوردار است که کمترین میزان بار الکتریکی را در خود نگه داشته و در مقابل باعث پایدارتر شدن حافظه می‌شود اما از سوی دیگر مقداری سرعت تبادل اطلاعات را کاهش می‌دهد. این نوع از حافظه‌های رم اغلب برای سرورها و ایستگاه های کاری (workstation) استفاده می‌شوند و برخی از آنها از قابلیت ECC که در بالا توضیح داده شد بهره می‌برند.

 

تفاوت رم های Buffered و Unbuffered

 

Unregistered Memory  UDIMM-Unbuffered

این نوع از حافظه ها معمولا به دلیل نداشتن فضای رجیستر میان کنترلر حافظه و ماژول DRAM دارای سرعت بیشتری نسبت به رم های رجیستر هستند اما به دلیل وجود بار الکتریکی بیشتر در آن فضای میانی از امنیت و پایداری کمتری در حفظ اطلاعات نسبت به Registered Memory برخوردار هستند که همین امر دلیل کاهش قیمت آنها نسبت به رم های رجیستر می‌باشد مضاف بر آن این نوع از حافظه ها مناسب برای انواع سیستم های خانگی و سرور های سطح پایین که نیاز به حافظه وسیع ندارند می‌باشند.

در بخش دوم این مقاله، حافظه های FB-DIMM و LR-DIMM را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

طراحان شبکه آرکا مرجع رسمی فروش سرور و قطعات سرور در ایران با تلاش در جمع آوری اطلاعات رم های سرور از برندهای معتبر جهان و قرار دادن آنها در فروشگاه سرور سعی دارد تا بتواند کمک شایانی جهت انتخاب و بررسی صحیح رم مورد نظر برای شما خریداران و مدیران آی‌تی نماید.

 

انواع حافظه‌های RDIMM و UDIMM

3.5/5 - (32 امتیاز)

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *